PGD NAKLO

OSREDNJA GASILSKA ENOTA V OBČINI NAKLO

S pomočjo donacije do opreme za nudenje prve pomoči

Verjetno ste že vajeni, da vas na vašem domu vsakoletno v decembru obiščemo gasilci, ki vam poleg tega, da vam ponujamo koledar in zaželimo sreče v novem letu, izrečemo tudi prošnjo za prostovoljni prispevek. Lahko mi verjamete, da takšno »fehtanje« ni prijetno opravilo, na srečo pa nas občani v veliki večini razumete in tudi prispevate v skladu s svojimi zmožnostmi.

Naj ob tem poudarim, da so vse donacije evidentirane, zbrana sredstva pa v celoti namenjena za delovanje društva. Višina prispevkov se večinoma giblje med 10 in 20 evri, vsekakor pa donacija ni nujna in imate vso pravico, da našo prošnjo brez slabe vesti zavrnete.

Pri zadnji nabirki nas je prijetno presenetil, oziroma že kar šokiral, sokrajan Matej Bernard, sicer lastnik podjetja MB - Naklo d.o.o., ki je daroval zajetno vsoto denarja, za kar se mu naklanski gasilci iskreno zahvaljujemo. Ker je Matej znan po tem, da je v preteklosti že večkrat daroval sredstva za nakup različnih medicinskih pripomočkov, smo se v PGD Naklo odločili, da njegov prispevek v celoti namensko porabimo za nakup medicinsko-reševalne opreme .

V društvu imamo namreč 8 strokovno usposobljenih gasilcev za izvajanje prve in nujne medicinske pomoči, žal pa trenutno razpolagamo s precej osnovno opremo s katero oskrba morebitnega poškodovanca ni tako popolna, kot bi glede na usposobljenost kadra lahko bila. Nova oprema je že v procesu nabave, kljub vsemu pa upamo, da do njene uporabe v praksi ne bo nikoli prišlo.

 

Zadnje novice

 • Sob
  Jan
  19
  2019
  V soboto 12.1.2019 smo v osnovni šoli Naklo organizirali že tretje tekmovanje v spajanju sesalnega voda. Tekmovanj...
 • Tor
  Nov
  27
  2018
  Ob prihodu je lastnik že pogasil požar. Odstranili smo uničeno izolacijo okoli dimnika.   Klic na 112: 22.11. 2018 ...
 • Ned
  Nov
  18
  2018
  Na pomoč smo priskočili pri iskalni akciji pogrešane osebe na območju Krvavce.   Klic na 112: 17.11. 2018 I...
 • Pet
  Nov
  09
  2018
  Odstranili smo osje gnezdo.   Klic na 112: 6.11. 2018 Aktiviranje enote: 17:55 Izvoz enote: 17:55 Prihod na kraj...